Kök kısımlarından otu ayırın.Her bir dalı ,şöyle parmaklarınızla yapraklarını sıyırın,illaki bütün yaprakları sıyırmanız gerekmiyor,maksat kart olan yapraklar gitsin,körpe ve kısa olanlar kalabilir.
Bol suyla yıkayın.Kumları çok olur.
Daha önceden kaynattığınız suya biraz tuz atın ve otları da ekleyin ,parça parça atın ki ,kaynayan suyun harı gitmesin.5 ile 7 dakika arası kapak kapatmadan yüksek ateşte haşlayın.
Süzün ,ılımasını bekleyin ve zeytin yağı , limon ve tuz ekleyin.Afiyet olsun. Ben süsledim anıl ilgilensin yesin diye. Turp otu dışındakilerin hepsini yedi.:(
Bol suyla yıkayın.Kumları çok olur.
Daha önceden kaynattığınız suya biraz tuz atın ve otları da ekleyin ,parça parça atın ki ,kaynayan suyun harı gitmesin.5 ile 7 dakika arası kapak kapatmadan yüksek ateşte haşlayın.
Süzün ,ılımasını bekleyin ve zeytin yağı , limon ve tuz ekleyin.Afiyet olsun. Ben süsledim anıl ilgilensin yesin diye. Turp otu dışındakilerin hepsini yedi.:(
6 yorum:
hamarat arkadaşım benim.pek güzel olmuş.ellerine sağlık
Smilena,sağol canım.Sen daha hamaratsın.Maşallah sana:=)
ellerine saglik cok sevimli görünüyor:)
turp otu nu hiç duymamıştım...Ah nasıl sevdiricez biz bu cocuklara sebzeleri ?
Heheee cok guzel gorunuyor bu salata :)) Ellerine saglik Enerjim :))
Aşkınay,çok sağol:))
.........................
Çocukla çocuk,büyüyünce belki??:)İnşallah severler:Ama sen seversin dene derim:))
.................................
Moonsun,sağol tatlım.)
Yorum Gönder