MALZEMELER:1 paket margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu,1 çay kaşığı karbonat,tuz,un ,2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek),çörekotu,susamda olabilir.
İÇ MALZEMESİ:Rendelenmiş kaşar peyniri,maydonoz
YAPILIŞI:margarin,sıvı yağ,yoğurt ,yumurtayı (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın) bir kapta karıştırın .margarinin iyice ezilmesini sağlayın.başka bir yerde 1 bardak kadar unun içerisine kabartma tozunu,karbonatı koyup karıştırın.(kabartma tozunun önce unun içerisine karıtırılması puaçalarınızın daha iyi kabarmasını sağlayacaktır)daha sonra karışıma 1 ,2 tutam tuz ve unu ekleyin tekrar karıştırmaya devam ederek un ilave edin.ben genelde göz kararı un ilave ettiğim için size bir miktar veremeyeceğim.Ama hamurunuz karıştırdığınız kaba ve elinize yapışmıyacak şekilde ayrıca yumuşak olması gerekiyor.sizde göz kararı ayarlayabilirsiniz.Azar azar un koymayı denerseniz kıvamı tutturabilirsiniz.Daha sonra küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayıp bastırarak iç malzemesini koyun.üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra 180 derece fırında alt üstleri kazarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun:))
5 yorum:
ellerine sağlık.o taşan kaşarları yemeyi çok seviyorum.çıtır çıtır oluyor.afiyet olsun...
ya çok güzel görünüyor, eminim tadı da super olmuştur....
mmmhh bayilirim bende pogacaya harika görünüyor ellerine saglik,sevgiler..
Ellerine sağlık...Sıcak sıcak olsada yesek ya..
Smilena,evet aynen anıl daha çok bayılıyor.Çıtırlara:)
.................................
Purplelife,canım sana da yaparım gelince:)
.................................
Aşkınay,sağol.Sevgiler:)
.................................
Selma,Ay pardon canınızı çektirdim.Özür:(
Yorum Gönder