28 Eylül 2008 Pazar

ZENCEFİL ÇAYI...

Bayramı hasta geçiricem galiba...Keyfim yok.Soğuk algınlığı,halsizlik...:((Yeni mevsimin etkisi olabilir...
Bardak bardak zencefil çayı içiyorum...Tavsiye ederim.Soğuk algınlığına bire bir iyi geliyor...
Kullanım biçimleri: Zencefil çayı: Değirmende inceltilmiş yarım tatlıkaşığı zencefil, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir,hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır,5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür.Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.
Bir sürü yararları da var;
Sinüs iltihabı ve balgam atılmasına yardım eder. Astımı önler. Nefes darlığı ve astımda bir miktar balın içine toz biber ve zencefil konur, yıkanmamış amerikan bezine sürülüp göğse sarılır.*İştah açıcıdır, ishali keser, kusmayı önler. Hazımsızlığı, barsak gazlarını, karın ağrısını, karaciğer tıkanıklılığını, karaciğer rahatsızlıklarını , mide üşütmelerini, ağrıyı, sızıyı ve unutkanlığı giderir. Bronşite iyi gelir. Bedeni ve zihni zafiyeti giderir. Yatıştırıcıdır. Mide için ve kuvvet vericidir...Afrodizyak etkisi vardır.

5 yorum:

purplelife dedi ki...

Sana tekrardan geçmiş olsun canım. Al benden de o kadar. Ahmet'ten sanırım bana geçti. Önce boğaz ağrısı şimdi ateş ve halsizlik ve burun tıkanıklığı. İlaç almaya başladım ama bayram biraz keyifsiz geçecek galiba. Ama bu dönemde hasta olmam çok normal sebepleri hem psikolojik hem fiziksel. Yolculukta çok üşümüştüm.. Neyse en değerli şey sağlık azizim her fırsatta vurguladığım gibi..
Bir an önce iyileşmek ve sağlıklı sağlıklı kucaklaşmak dileğiyle...

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun.bende oğlum için hem tozunu hemde kökünü çok kullanırım zencefilin.faydası hakikaten çok fazla.ilaçlar yerine bitkileri kullanmak hem ucuz hem zararsız:))

biolog77

ENERJİ dedi ki...

Purplelife,geçmiş olsun.Sana reiki yollamak gerek şeker:)
...................................
Biolog77,hoşgeldin bloğuma..Evet yararlıymış.Yine beklerim.Sevgiler:))

Karen Hanim dedi ki...

Geçmiş Olsun!
Çayı deneyeceğim.

ENERJİ dedi ki...

Karen hanım,Teşekkürler..Yine beklerim.Çayı öneriyorum.Fazla bekletmeyin acı oluyor.Sevgiler:))