Malzemeler:
1 yumurta,1 litre süt,1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir, çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak).Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür.
1 yumurta,1 litre süt,1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir, çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak).Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür.
Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur) diğer yüzü çevrilir,
iki tarafıda pişen akıtmayı servis tabağınıza alın.
Üzerine sıcakken margarin sürün.
İçine sevdiğiniz lezzetleri koyarak yiyebilirsiniz.Afiyet olsun:))
9 yorum:
annem yapardı şimdi adı krep oldu ben de kızıma bol bol yapıyorum :)
haftasonu ıcın guzel bır oneri :) tesekkurler enerji;)
Akıtmayı anneannem küçükken yapardı canım çekti ya
Canım ağzım sulana sulana yazıyorum.
Çok severim çok!
Sevgiler...
ben daha fazla yumurtalı ve daha az sütle yapıyorum bu tarifi, bayılıyor bizimkiler de içine çikolata sürünce, ellerine sağlık
ben daha fazla yumurtalı ve daha az sütle yapıyorum bu tarifi, bayılıyor bizimkiler de içine çikolata sürünce, ellerine sağlık
karnim acikti!!!!!!!!! :)
Eline sağlık hımmm olsa da yesek :) ben de az karbonat katarak yapıyorum o da nefis oluyor :) sevgiler.
Hastası olduğum bir yimek daha..
ÇOk seviyorum ben bu akıtmayı yawww. Peynirli maydonozlu hosuma gidiyor daha cok..
Yorum Gönder