18 Ocak 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ...

Kereviz yemeğini çoğu kimse sevmez.Bu şekilde deneyin.Çok lezzetli oluyor...
Malzemeler:1 kg kereviz,4 tane havuç,2 orta boy soğan,1 çorba kaşığı un,tane karabiber,3 kesme şeker,gözkararı tuz,zeytinyağı.
Yapılışı:Kerevizleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın.Kerevizin sapını yaprakların hemen altından kesip (yani yaprakları sapı da duracak) yıkayın. Havuçları da kendi istediğiniz şekilde doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Hepsini tencereye aktarın.Unu bir bardak suda ezip yemeğe katın. Sebzelerin üstünü kapamayacak kadar su koyun. Tane karabiber, tuz ve kesmeşekerleri de ekleyin.
Kerevizler piştiğinde çabuk yumuşar.Hemen servis tabağına alın.Afiyet olsun.



8 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de pek sevme kerevizi ama geçen hafta bir arkadaşım da yedim seninkinin benzerini çok da lezzetliydi bir fark mısır eklemişti..elleirne sağlık

GAMZELİ ANNE dedi ki...

bende bunu portakallı ve mandalinli yapıyorum öyle de güzel oluyo böylede deniycem eline sağlık

ENERJİ dedi ki...

Çocukla çocuk,mısır güzel fikir canım sağol.
..................................
Gamzeli anne,ilk kez duydum.Deniycem sağol:))

purplelife dedi ki...

Sakın bana yapma bu yemeği . böööööööö:)

ENERJİ dedi ki...

Purplelife,ben sana mısırlısını ve sarımsaklısını yapıcam.Anlamıycaksın bile:))

purplelife dedi ki...

Kereviz pişen eve girdiğim an anlarım kereviz piştiğini. Annemi bilirsin super yemek yapar, o bile yutturamıyor:)

ENERJİ dedi ki...

Purplelife,tamam anladım:))

purplelife dedi ki...

aferin:)