2 Ocak 2009 Cuma

DOĞAL YAŞAM PARKI...















İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli Sasalı’da 425 bin metrekare alana kurulan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 2008 yılında dünyanın sayılı tesislerinden biri olarak, doğa ve hayvan dostlarının da yoğun katılımı ile Kasım 2008'de yapılan bir törenle hizmet vermeye başladı. Kültürpark’taki mevcut Hayvanat Bahçesi’nde toplam 18 dönüm alanda yaşayan hayvanlar Doğal Yaşam Parkı’na aktarıldı Farklı türlerde çok sayıda hayvan yurtdışından getirilmiş.
65.000 yeşil ağaç dikilmiş.Çocukların ata binebileceği manej, ahırlar ve kümes bölümlerinin bulunduğu oyun alanları inşa edildi. Ziyaretçilerle hayvanların aralarında kafes, tel gibi yapay görsel ayıraçlar da bulunmuyor . Bu ayıraçların yerine, doğaya uygun bir şekilde su ve hendek gibi doğal engelleyiciler kullanıldı.Doğal Yaşam Parkı kapsamında ayrıca, hayvan mutfağı, yem ambarı, atölye, yemekhane, karantina, eğitim-konferans ve sergi salonu ile giriş binası, 500 araçlık otopark yapıldı.
Biz çok beğendik.Tavsiye ederim.Gidin...
Doğal yaşam parkı ayrıntılı bilgi için tıklayın...

6 yorum:

SMİLENA dedi ki...

çok güzel resimler çekmişsin .bizde geçen ay gitmiştik bende bir sürü resim çekmiştim.çocuklar çok seviyor bu tür yerleri...

ENERJİ dedi ki...

Smilena,sağol canım.Evt çok eğlenceliydi.Çocuk oldum bir an:=))

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Çok güzel kareler yakalamışsın. Çok şirin hayvalnar olduğu kadar ürkütücü olanlarıda var :)
Sevgiyle kal.

ENERJİ dedi ki...

Muhabbet çiçeği,sağol.Aynen öyle valla.Sen de sevgiyle kal:))

purplelife dedi ki...

way anasınıııııı

supermiş, yaa beni de götürün beni de götürün
eski bir hayvansever olarak bakınız erkan:P çok hoşuma gidecek orası:)

ENERJİ dedi ki...

Purplelife,Evet beğendik biz:))