18 Mart 2010 Perşembe

ETİMEK TATLISI...

MALZEMELER:1 Paket tuzsuz etimek,2 su bardağı tozşeker,2 su bardağı su...,Muhallebi için;1 litre süt,3 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı un(tepeleme)...,1 paket krem şanti,(1 su bardağı süt.Şanti için)

YAPILIŞI:Bir tencereye tozşekerin tümü koyulur.Ocakta eritilir.Eriyince üzerine 2 bardak su eklenir,kaynatılır.Tepsiye dizmiş olduğunuz etimeklerin üzerine hazırladığınız şurubu dökünüz.Ayrı bir yerde 1lt.sütü,nişastayı,unu karıştırarak muhallebi yapınız.Bunu etimeklerin üzerine sürünüz.Üzerine soğutmuş olduğunuz krem şantiyi sürünüz.Afiyet olsun...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

simdi gecenin bu saatinde ne yapsakta etimek bulsak, sonra da bu tatlidan yapip ertesi gune kalmayacak sekilde yesek bitirsek, hmm...

Adsız dedi ki...

off ya ozledim senin tatlilariniii yemeklerinii:(

Adsız dedi ki...

ben de seni özledim nurrrr..

Adsız dedi ki...

Bu eski yorumum olmuş benim taa buralardan çok uzaklardayken. Ama o ekmek tatlısı olduğu gün keşke ben de orda olaymışım. Çok güzel yapıyosun çünkü.. Nur...

ENERJİ dedi ki...

Zaten bu eski yazım.Sen gel yaparız yine:))Muck:))

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Çok pratik...

İşten gelince bir çırpıda yapılası yemekten sonra çayın yanında hüpletilerek keyfine varılası bir tatlı :)

SMİLENA dedi ki...

eline sağlık bitanem .nekadar özlemişim seni

purplelife dedi ki...

Biliyorum bunu, ben İzmit'teyken yazmıştınn:)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Şimdi olsada yesem:(