MALZEMELER:1 Paket tuzsuz etimek,2 su bardağı tozşeker,2 su bardağı su...,Muhallebi için;1 litre süt,3 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı un(tepeleme)...,1 paket krem şanti,(1 su bardağı süt.Şanti için)
YAPILIŞI:Bir tencereye tozşekerin tümü koyulur.Ocakta eritilir.Eriyince üzerine 2 bardak su eklenir,kaynatılır.Tepsiye dizmiş olduğunuz etimeklerin üzerine hazırladığınız şurubu dökünüz.Ayrı bir yerde 1lt.sütü,nişastayı,unu karıştırarak muhallebi yapınız.Bunu etimeklerin üzerine sürünüz.Üzerine soğutmuş olduğunuz krem şantiyi sürünüz.Afiyet olsun...
9 yorum:
simdi gecenin bu saatinde ne yapsakta etimek bulsak, sonra da bu tatlidan yapip ertesi gune kalmayacak sekilde yesek bitirsek, hmm...
off ya ozledim senin tatlilariniii yemeklerinii:(
ben de seni özledim nurrrr..
Bu eski yorumum olmuş benim taa buralardan çok uzaklardayken. Ama o ekmek tatlısı olduğu gün keşke ben de orda olaymışım. Çok güzel yapıyosun çünkü.. Nur...
Zaten bu eski yazım.Sen gel yaparız yine:))Muck:))
Çok pratik...
İşten gelince bir çırpıda yapılası yemekten sonra çayın yanında hüpletilerek keyfine varılası bir tatlı :)
eline sağlık bitanem .nekadar özlemişim seni
Biliyorum bunu, ben İzmit'teyken yazmıştınn:)
Şimdi olsada yesem:(
Yorum Gönder