9 Mart 2009 Pazartesi

SALMONELLA BAKTERİSİ...

Sevgili Aşk meleği arkadaşımın uyarısı sayesinde araştırdım.Bilmiyordum doğrusu.Daha dikkat edicez bundan sonra demekki.Sağol arkadaşım uyarın için.Sevgiler gönderiyorum sana:))
Salmonella bakterisi tüm su kaplumbağalarında özellikle 10 cm den küçük genç kaplumbağalarda daha sık bulunan bir bakteridir. insanlarda da rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Bu yüzden bazı yabancı ülkelerde 10 cm den küçük su kaplumbağası satışı yasaklanmıştır. Daha çok bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde, çocuklarda, yaşlılarda, hamilelerde etkili olablecek bir bakteridir. İnsanlarda baş ve kas ağrıları, ateş, bulantı, sindirim sistemi rahatsızlıkları ile kendini gösterir. Normal insanlarda herhangi bir hastalığa yol açtığı pek görülmemiş genelde çocuklarda ve bağışıklığı zayıf kişilerde görülmüştür. Özellikle kaplumbağa dışkısı ile bulaşabilen bir bakteridir. bu yüzden her kaplumbağa ile temas ettikten sonra ya da akvaryum temizliği yaptıktan sonra mutlaka ellerinizi sabunla iyi bir şekilde yıkamalısınız. Temizliğinize özen gösterdikten sonra herhangi bir rahatsızlığa yol açmayacaktır.

4 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

aaa evet ben de duymustum bunu Enerjim :) ama bir de ayni bakteri peynirden ozellikle taze koy peynirlerinden de bulasabiliryormus ! Peynirleri iyi yikamak gerektigini duymustum :) Kocaman optum :)

ENERJİ dedi ki...

Moonsunum,ya onu da bilmiyordum.Çok sağol prensesim:))

Aşk Meleği dedi ki...

bende bir blogda okumuştum arkadaşım, okumanın ve blogların faydaları dimi:))

ENERJİ dedi ki...

Aşk meleği,evt kesinlikle çok haklısın.Çok sağol:))Sevgiler:))