10 Mart 2009 Salı

FIRINDA PALAMUT...

MALZEMELER:Yarım demet maydanoz, Yarım çay bardağı zeytinyağ,ı 1.5 kuru soğan, 1.5 domates, 1.5 palamut (orta boy),1 limon, 2 defne yaprağı, 3 sivribiber, tuz, (5 kişilik)
HAZIRLANIŞI:Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun:))

6 yorum:

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık .hamarat ve becerikli enerjim benim afiyet olsun...

ENERJİ dedi ki...

Smilena,sağol canım.Senin kadar olamam ama:))Sevgiler:)

purplelife dedi ki...

Ya çok güzel görünüyor tadı nasıldı acep?

ENERJİ dedi ki...

Purplelife,sen balık sevmezsin aşkım.Ama bu çok hafif lezzetli.Yapıcam sana da:))

purplelife dedi ki...

Yanılıyorsun bebişim seviyorum ben balık. Kİmle karıştırdın acaba:(

ENERJİ dedi ki...

Purplelife,çok aramazsın demek istemiştim:))