3 Şubat 2008 Pazar

ŞİMDİ YA DA ASLA...















Yönetmen: Rob Reiner
Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Serena Reeder, Sean Hayes
Tür: Komedi - Dram
Jack Nicholson ve Morgan Freeman'ın oynadığı, hayatı dolu dolu yaşamak için hiçbir zaman geç olmadığını anlatan bir film.
Konu: Uzun süre önce, Carter Chambers’ın (Morgan Freeman) üniversite birinci sınıftaki felsefe hocası, öğrencilerinin bir “Şimdi ya da Asla” listesi hazırlamasını istemiştir. Bu listeye, “tahtalı köyü” boylamadan önce yapmak, görmek, deneyimlemek istedikleri her şeyi kaydedeceklerdir. Fakat Carter hâlâ kişisel rüya ve planlarını belirlemeye çalışırken, hayatın gerçekleri araya girer. Evlilik, çocuklar, sayısız sorumluluklar derken, kendini 46 yıldır araba tamirciliği yapmış bulan Carter, “Şimdi ya da Asla” listesinin yavaş yavaş kayıp fırsatlardan oluşan acı tatlı bir anıya, bazen kaputun altındayken zaman geçirmek için yaptığı bir beyin jimnastiğine dönüştüğünü fark eder. Bu arada, milyarder işadamı Edward Cole (Jack Nicholson), sonu olmayan bir liste hiç görmemiştir. Her zaman para kazanmak ve bir imparatorluk yaratmakla o kadar meşguldür ki daha derin gereksinimlerinin bir fincan gurme kahvesi içmekten öte olabileceğini görememiştir. Hayat her iki adama da aniden hiç beklenmedik bir uyandırma çağrısı gönderir. Carter ve Edward aynı hastane odasına düşerler. Şimdi kendilerini nelerin beklediğini ve olanların ne kadarının kendilerine bağlı olduğunu düşünmek için bol bol vakitleri vardır. Görünürdeki farklılıklarına rağmen, çok geçmeden çok önemli iki ortak noktaları olduğunu keşfederler: Kendilerini ve yaptıkları seçimleri olduğu gibi kabul etme ihtiyacı ve hayatlarının kalan kısmını hep yapmak istedikleri her şeyi yaparak geçirme arzusu.




4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu gece izedim Ömiyle evde bende bucket list 96dan beri var canım Ömerde yaptı hatta. Her gün ölecek gibi hayatı doya doya yaşamak ve isteklerimizi ertelememek gerek diye düşünüyoum canım. Dostun Nur'a da selam olsun...

ENERJİ dedi ki...

Aleyküm selam edicim.Kesinlikle sana katılıyorum:))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bu filme gidecem ilk fırsatta, gideyim de tekrar gelir okurum yazıyı.

ENERJİ dedi ki...

Çocukla çocuk,iyi seyirler...