27 Nisan 2012 Cuma
Çilek Reçeli...
Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri tencereye alın.Üzerine toz şekeri dökün.(1kg.çileğe 3 su bardağı toz şeker kullandım.) Tencerenin kapağını kapatıp 1 gün bekletin.(şekerler tamamen erimiş,çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar.)Beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yarım saat kaynatın.Reçelinizin olduğunu anlamak için bir damla reçeli tabağa damlatın.Tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.
Reçel olduktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin
ve bir iki taşım kaynatın.Oluşan köpükleri kevgirle alın.
Reçelinizi cam kavanoza alıp soğutun afiyet olsun!...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
evde yapılan çilek reçeli gibi var mı?
mis gibi kokar:)
Domates suyu,bugün o güzelim koku her yanı sardı:))
Şekeri bıraktığım için bana göre değil maalesef:(
Purplelife,ne zamana kadar yaşıyacaksın gulümm:)
Hahah valla dayanabildiğim kadar arada kendime ödüller vereceğim tabi ama eskisi gibi hergün tüketmek yok artık.
Purplelife:))
Yorum Gönder