27 Nisan 2012 Cuma

Çilek Reçeli...



Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri tencereye alın.Üzerine toz şekeri dökün.(1kg.çileğe 3 su bardağı toz şeker kullandım.) Tencerenin kapağını kapatıp 1 gün bekletin.(şekerler tamamen erimiş,çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar.)Beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yarım saat kaynatın.Reçelinizin olduğunu anlamak için bir damla reçeli tabağa damlatın.Tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.
Reçel olduktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin 
ve bir iki taşım kaynatın.Oluşan köpükleri kevgirle alın.
Reçelinizi cam kavanoza alıp soğutun afiyet olsun!...

6 yorum:

pınar dedi ki...

evde yapılan çilek reçeli gibi var mı?
mis gibi kokar:)

ENERJİ dedi ki...

Domates suyu,bugün o güzelim koku her yanı sardı:))

purplelife dedi ki...

Şekeri bıraktığım için bana göre değil maalesef:(

ENERJİ dedi ki...

Purplelife,ne zamana kadar yaşıyacaksın gulümm:)

purplelife dedi ki...

Hahah valla dayanabildiğim kadar arada kendime ödüller vereceğim tabi ama eskisi gibi hergün tüketmek yok artık.

ENERJİ dedi ki...

Purplelife:))