17 Nisan 2012 Salı

TARÇINLI HAVUÇLU KEK...

MALZEMELER:3 Yumurta,1 su bardağı yoğurt,1.5 su bardağı şeker,1 su bardağı sıvı yağ,3 su bardağı un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 yemek kaşığı tarçın,3-4 tane rendelenmiş havuç.
YAPILIŞI:Yumurta ile şeker çırpılır,tarçın,rendelenmiş havuç,yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpılır.Un eklenir çırpılır.(Ayrı bir yerde unu,k.tozunuvanilyayı eleyin.Karıştırın...Daha çok kabarması için.)İçine zevkinize uygun;ceviz,fındık içi,üzüm koyabilirsiniz.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kapağını ilk 15dk. açmayın.Yoksa Kabarmaz.Afiyet olsun...